View Single Post
Eski 01-02-2014, 19:02   #475
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAHIRE Mesajı Göster
Hayır analiz yaptırmadık daha yeni dikildiği için gübreleme işine de girmemiştik. Bugün fidanları aldığımız beyi aradık. Durumu anlattık. Birkaç gün önceye kadar, 5 gün kadar durmaksızın çok yağmur yağdı , fidan çukurları bozuldu hep, bazıları aşı yerine kadar toprak dolmuştu, uzun lafın kısası, sararmanın bu yağmurdan olduğunu söylüyor fidancı. Henüz fidanlar kendi toprağının dışına çalışmamıştır, dolayısıyla besin eksikliği olamaz diyor. Bordo bulamacı atın dedi. Ama fidanları da görmedi. Yağmurdan taze fidanlar böyle sararabilir mi , ne dersiniz?
Toprağın geçirgen olmadığı veya suyun uzun süre durduğu yerlerde ekilen fidanlarda olur bu yaprak sararmaları..Bir müddet sonra yapraklar dökülür, kelleşir ağaçlar veya fidanlar..
Bence, bu sararma sizden kaynaklanmıyor..Fidancının dediği doğru..Yoğun yağmur sonucu zeytin fidanlarının bulunduğu alan göllenmişse ve fidanlar uzun süre su içinde kalmışsa, köklerin tahrib olması neticesinde bu sararmalar olur.

Fidanlar size gelmeden önce de su içinde kalmış olabilirler..Bir araştırın derim, belki de fidanlığı su basmıştır.

Eğer size geldiğinde, fidanlar zümrüt yeşili ise, siz diktikten sonra bu sarartılar olduysa, ya fidanlığınız çanak gibi çukurda, ya da toprak işlemesi yetersiz, yoğun suyu aşağıya geçirmiyor..Ya da çok ağır killi bir toprağınız var..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön