View Single Post
Eski 01-02-2014, 13:54   #38
nano
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-01-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bernacyhn Mesajı Göster
Sonunda ailemi ikna ettim. Bu baharda bir istiridye mantarı bir de bildiğimiz kültür mantarı kitinden alacağım. Binamızın bodrumunda bize ait küçük bir odacık var. Kapalı olduğu için serin ama nemli de. Ben mantarları orada yetiştirmeyi düşünüyorum. Ancak serin olması sorun olur mu onu merak ediyorum.
Bir de mantar kitleri koku yapar mı onu bilmek istiyorum. Çünkü serin yerde olmayacaksa şuan kullanmadığımız küçük tuvalete koyacağım mantarları. Hem oda sıcaklığında hem de kısmen karanlık. Evde rahatsızlık verecek nemli bir koku olmasını istemiyoruz.
Aldığın mantar kitleri ürün vermek üzere olan kitlerdir. Bu yüzden bıraktığın yerde mutlaka günlük 8 saat ışıklandırma yapmalısın. Ortamı günlük yaklaşık 2 saat havalandırmalısın. Sıcaklık 0'ın altına düşmesin. 25 dercenin üstüne çıkmasın en iyi sıcaklık 12-16 derece. Bir iki kitin rahatsız edecek bir kokusunun olacağını düşünmüyorum. Benden sana tavsiye; Kit alacağına tohum alıp kendin evde bir kapta saman kepek ve talaş kaynatarak da kit hazırlayabilirsin. Üstelik artan tohumları buz dolabında iki üç ay saklayıp istediğin zaman kullanabilirsin. Mantar tohumunu 1 kg olarak satanlar var. Kilosu 20 tl gibi bir fiyat. 1 kg ile yirmi otuz poşet ekebilirsin.

nano Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön