View Single Post
Eski 31-01-2014, 11:07   #4604
chandler
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-05-2009
Şehir: Denizli
Mesajlar: 93
Howard

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi orkide01 Mesajı Göster
sayın chandler
Ben beş gün önce sizden howard ceviz sormuştum,oradaki yetkililer bana ancak 15 veya 20 adet fidan kaldığını söylediler bende 10 adetini istedim tamam dediler bunun üzerine ücretini yatırdım.Daha sonra telefonla arayıp howard fidan kalmadığını kalanlarında bir karış boyunda fidanlar olduğunu onun için istersen ücretinizi iade edelim,istersen gelecek yıl verelim dediler bende bir karışta olsa gönderin dedim. Sonra bana fidan gönderildi fidanlar gayet uygun idi(1 metre civarında).Şimdi buradaki mesajınızda howard fidan olduğunu isteyenlere gönderebileceğinizi yazmışsınız.Ben howard çeşitiyle bir bahçe kurmak istiyorum diğer istek ve talepler doğrultusunda fazla fidana ihtiyaç olabilir.Diğer yurt dışına sizinle gidip gelen arkadaşınızın biriyle yaptığım görüşmede howard çeşitin çok uygun ve olumlu bir çeşit olduğunu kendisinde 4-5 yaşında olan ağaçlar olduğunu erkenci olmasından dolayı karasal iklime daha uygun olabileceğini zaten yurt dışındada bu çeşitle bahçeler kurulduğunu söyledi. Sizin bu çeşitten yetişmiş bahçeniz varmı ayrıca meyvesinin iç kararması yaptığı yönündeki bir görüşünüz var acaba bu kararma o çeşitin özelliğindenmi yoksa uygun olmayan hasat zamanı,depolama şartlarından olabilirmi bu konularla ilgili açıklama yapabilirmisiniz?Saygılarımla.
Sayın Orkide 1
Telefonda benimle konuştunuz. Size gelen fidanlar Howard sadece hendekte iki farklı yerde gömüldüğü için bizim elemanlar küçükleri getirtmiş. Tekrar bakınca normal boyda olanları buldular.Bende onları gönderdim. Elimde bir miktar daha fidanı var ama boy 50-100 cm.
Bir bahçe tesisi ilk defa bu yıl yaptırdık.
Benimle gidip gelen arkadaş kimse doğru söylemiş Çeşit kötü değil, Gayet güzel bir çeşit.Ama her çeşidin iyi ve kötü yönleri var. (Chandler da bakteriyel yanıklığa hassas.) İç kararmasını Kaliforniya Üniversitesinde ceviz bahçe danışmanı olan bir bayandan öğrendim. Bende anaçlıklarda çeşit var meyvesini ordan biliyorum. Karasal iklime uygun olacağı kanısı bende de var ancak henüz denenmişliği yok.

Saygılar

chandler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön