View Single Post
Eski 28-01-2014, 23:08   #95
dinozor
Ağaç Dostu

dinozor's Avatar

Giriş Tarihi: 07-11-2013
Herkese merhaba,

Uzun süredir (1 yıl yeterli) pachira bakan, danışabileceğim birileri çıkarsa çok mutlu olacağım. Bugün bir yapımarketin ölmekte olan bitkiler reyonundan bir pachira aldım. Dört gövde birbirine sarılmış, üç tanesinin içi boşalmış durumdaydı. Zaten ölümden dönecek bir bitki, çok iyi bakmak lazım diye düşünüp arka arkaya bir sürü internet sayfası açtım.

Kimi yerde bataklık bitkisi olduğu ve bol su istediği yazıyor, bizim forumdaysa çok suya gelemediği... Kimi yerde kökler hava almalı diyor, kimi yerde de kumlu toprak istediği yazıyor... Nasıl olmalı bir türlü oturtamadım ve tecrübeli birilerinin yardımını rica ediyorum.

Şimdilik yaptıklarım: Ölü gövdeleri uzaklaştırdım, tek kalan bitkinin çok az kökü olduğu için daha ufak bir saksıya aktardım. Kendi toprağından bir miktar alıp perlit ve sukulentler için hazırladığım kumlu toprakla karıştırdım (toprak biraz yoğun oldu, çok havadar değil). Saksının altındaki delik çok büyük olduğundan bir sıra çakıl taşı dizip bitkiyi öyle diktim. Yerine otursun diye biraz sulayıp aydınlık ve oda ısısında bir yere koydum.

Çoğu yerde bitkinin nazlı olduğunu okudum. Gardenya bile beni yeterince zorlarken, gözüm korktu. Özellikle toprak ve sulama konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Saygılarımla

dinozor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön