View Single Post
Eski 27-01-2014, 23:39   #2287
Aysis
Ağaç Dostu

Aysis's Avatar

Giriş Tarihi: 05-07-2010
Sayın hk50 ne zamandır vakit bulup bahçenizi gezmek isterdim. Kısmet bu güne imiş.

Doğrusu doğallığı ile sebze ve meyvelerdeki sağlıklı görünüş beni çok etkiledi.

Evliliğimizin ilk yıllarında Kayseri ye tayin ile gitmiştik. Görev nedeniyle zaman zaman Niğde yede gidiyordum. O bölgenin coğrafi yapısı ve insanlarının içtenliği her zaman içimde kaldı. Orada geçirdiğimiz 1.5 yıl gibi kısa zaman içinde bir çok dost ve arkadaş edindik. Sizin bahçenize benzer bahçelere davet edilip güzel günler geçirdik.

Bahçenizi gezerken o günler gözümün önünden geçti. Kayseride Düvenönünde evimizin önünde bahçenizdeki amasya elmalarından 10 kg lık torbalar halinde satılırdı. Biz neredeyse 4 günde bir torbayı bitirirdik. Kızıma o günlerde hep o elmaların suyunu içirirdim. O sayede topaç gibiydi maşallah.

Çocukluğumda bir sebeple yemekden vazgeçtiğim taze fasulyeye Kayseri de yeniden alışmıştım. Bahçenizdeki fasulyeler bana orada yediğim harika lezzetli yayla fasulyesini anımsattı. Salatalıklar, diğer sebzeler hepsi hepsi harika.

Taş eviniz, eskiye olan saygınız, bahçede yetişen her şeyin değerlendirilişi, ve paylaşılması çok etkileyici. Memleketimin güzel insanı elinize sağlık.

Ha bir de Kayseri de çapı 1 m yi bulan dev lahanalar vardı. Onlardan siz yetiştirmiyormusunuz. Onlar da çok lezzetli idi. 2 yaprağından bir tencere sarma yapılabiyordu.

İzmir de geçen gün organik pazarda alabaş ile tanıştım. Üretici tadına baktırdı çok hoşuma gitti. Siz de her yıl yetiştirip methetmişsiniz ben de yetiştirmeyi düşünmeye başladım.

Bahçenizde nice sağlıklı ve mutlu günler geçirmeniz dileğiyle.

Aysis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön