View Single Post
Eski 24-01-2014, 14:09   #103
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zekiturkmen Mesajı Göster
Sevgili arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar ben bu siteye henüz üye oldum, epeydir takip ediyordum ama ..... ben Ankara'da yaşıyorum kısmet olursa da bu Mart ya da Nisan ayında kendi bahçeli evime taşınacağım, evim Çayyolu'nda, doğal olarak ta bahçeyle sebzeyle ve çiçeklerle uğraşmaya başlayacağım. Bu nedenle bu siteyi daha sık kullanmaya ve yeni şeyler öğrenerek uygulamaya gayret edeceğim. Yardımlarınız ve paylaşımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Bir sorum olacak, geçtiğimiz hafta fidan satan bir işletmeden saksıda (30 cm* 40 cm)yaklaşık 1 mt boyunda, gövde çevresi 15-20 cm civarında olan 2 adet Kalecik Karası asması aldık, mevcut saksıyı daha büyük bir saksıyla değiştirerek bu şekilde bakmaya devam etmek istiyoruz, bu asmanın saksıda bakımı ile ilgili çok fazla bilgi elde edemedim sizden ricam bakımı ile ilgili temel bilgiler nelerdir, saksı değiştiği zaman ilave edilmesi gereken toprak nasıl olmalıdır? saksıda bırakmak uygun mudur? budama zamanı ve şekli ne olmalıdır? Bu asmaya zevkle bakmak istiyorum ama bilgim yetersiz. Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Asmamız şu anda tahta bir palet üzerinde saksı içinde atölyede baharı bekliyor, güneş almıyor ama aydınlık bir köşede toprağı bayağı nemli, şu an yapılması gereken bir şey var mı onu da bilemiyorum yardım ve destekleriniz için şimdiden çok teşekkürler ederim.
Zeki bey öncelikle hoşgeldiniz. Bahçeli eve taşınacağınızı söylüyorsunuz. Oraya dikme durumunuz var ise öncelikle orada büyümesini istediğiniz bir yere dikmeniz çok iyi olur. Atölye sıcak ise veya kuytu olması nedeni ile çok çabuk bir şekilde soğuk yerden gelmesinden dolayı asmanız filizlenebilir. Bahçeye dikmeyecekseniz. Büyütmek istediğiniz saksıya toprağını dökmeden hemen değiştirin. Asmanızın şu an su ihtiyacı yok. Toprağının kuru olması çok daha iyi olur.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön