Bu akşam biraz da hayatın zorluklardan bahsetmek istedim...
Dün gece Fındık hastalandı, dizanteri olmuş, teras battı.
Aslında tuvaletini asla seramiğe yapmadığı için kapının önünde yatıyordu ama tabii hastalanınca olanlar olmuş.
Akşam akşam kirin üzerine kül döktük ve sabaha kadar içimiz sıkıldı Fındık hasta diye. Çok şükür iyi gibi şimdi.
Bugün komple terası temizledik. Zaten kaç zamandır kontrolden çıkmıştı: Kirli ayaklarıyla sedirin üstüne çıkıyorlar. Tırmık yakaladığı kuş gibi küçük canlıları terasa getiriyor vs. Yani hayvanlar bizim yaşam alanımızı kısıtlamaya başladılar.
Bir sıkı yönetim ilan etmeye karar verdik. Fındığa Apollocuğumuzun kulübesini getirdik, yıkadık, bahçeye ulaşabilecek şekilde bağlıyoruz akşamları. Yoksa hasta oluyorlar, yağmurda yaldır yaldır koşmak mı dersiniz, olup olmayacak şeyleri yutmak mı dersiniz, bahçenin dışına kaçıp diğer köpeklerle kavga etmek mi ...
Daddy derseniz tam bir pasaklı, çok kokuyor, yaz gelse de iyice bir yıkasak diyoruz. Onun da yattığı yeri temizledik.
Ayrıca köpekleri tımar ettim.
Biraz ormanda yürüyelim dedik. hoop Daddy fırladı elimden. Eşime koş dedim iyiki de demişim, bayağı ileride koyun otlatan çocuğun köpeklerine dalaşıyor. Ayırdık.
Dönerken bir de baktık bizim yavuklar ormana firar edip duruyorlardı, çalıların arasında iki yumurta bulduk. Kümesin var, folluğun var, gidip çalı altına yumurtlamak nedir...
Bantam(Hint) tavuğu değil mi taa çatıya kadar uçuyor, zaptedemiyoruz,
3. kez kanat keseceğiz.
Akşamüstü yine şahin indi. Bizim tavuklar Yusuf Yusuf tabi. Çalıların arasına saklanıp belki 1 saat hiç kıpırdamıyorlar. Neyse , şükür, yine zarar yok .
Geldik eve,Tırmık ağzında fare terasa getiriyor, ee göstere göstere yiyecek. Bir kovaladım, şovunu yapamadı.

Hayvanlarla layıkıyla uğraşmak zor iş... Doyurmak, temizlemek, mutlu ve sağlıklı kılmak...
Dün de odunla uğraşmıştık, bugün de teras temizliği bizi bitirdi.
Laf aramızda odun işi de zor. Sadece akşam yakıyoruz sobayı. Bunun için bile çok çalışmak gerekiyor. Sabah kalkıyoruz ev 15 derece. Camlar terlemiş. Eskiden 22 - 23 derecede bile üşürdüm ben. Şimdi 15 derece lokum gibi gelmeye başladı

Tabii lahanadan hallice gibiyiz, kat kat yünler. Gündüz iyi , zaten eve girebildiğimiz yok, çalışırken ısınıyor insan.
Daha çok zorluklar var da ben de bu akşam pil bitti. İnşallah yine yazarım.
Az dinleneyim, sabaha ekmek yok, daha ekmek koyacağım.