fiyat
merhabalar
arkadaşlar şiliden abd den azerbaycandan, ukraynadan toptancının kaç usd ye ceviz alıp gümrüklenmiş olarak deposuna kaç dolar maliyetle indirdiğini bilen varmı ???
cevizin fiyatını herzaman ithalat belirleyecek bunu unutmayalım en son zammın sebebi ukraynadan ithal edilen cevize uygulanan gümrük vergisi oranının artışıdır.
örneğin ithalatçı deposuna herşey dahil 4 usd/kg ye ceviz indiriyorsa iç piyasada toptan satışın 4 doların üstü olması olasımı ??? mevcut ithalat rejmi ile değil. ithalatçı ya bu fiyata ver **** ben gider malımı bu fiyata alırım der.
parakende satışları kast etmiyorum.
arkadaşlar bu konuyu açmam ve ısrarla devam ettirmemin sebebi internette fidan satıcılarının insanları kandırmak için yazdıklarına alternatif bilgi olsun insanlar yanıltılmasın büyük bahçe kuran veya kuracak kişiler asla ürününün hepsini parakende fiyattan tüketemez toptancı ile çalışmak zorunda.
fidan satıcısı kitap yazarı şimdiye kadar güvenerek okuduğumuz kişi bile tv reklamında 5 yaşında 25 kg/ağaç alabilirsiniz diyor program yapmış diyorki iç cevizin kg fiyatı 45 tl iç olarak satın ... sen böyle der milleti galayena getirirsen vay bizim halimize.
burada insanlara gerçek üretim miktarlarını, toptan gerçekten kaça satabileceğimizi yazmazsak bu türden kişilerin önü alınmayacak.
en son olayı hep birlikte yaşadık en sonunda site yönetimi yeter dedide konu kapandı insanları yanıltmak adına yeşil kabuklu tartı birimi vermedilermi??
|