View Single Post
Eski 22-01-2014, 08:44   #4582
cemilahmet
Ağaçsever

cemilahmet's Avatar

Giriş Tarihi: 07-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aviator34 Mesajı Göster
Ben ileride iyi bir cevizin kilosu 4 tl 6 tl-7 tl gibi fiyatların Türkiye'de olacağına ihtimal vermiyorum.Alıcı bilinçli ise ki ceviz tüketimi bana göre Türkiye'de her alanda kullanılmaya başlamıştır. (formullaone'nın yazdıkları kullanılan yerlere örnektir)
Yıl sonunda ekonomistler doların 3 tl olacağını tahmin ediyorlar ve şu anda 2.27ler de geçmiş dönemde ithalat yapanlar doları bugüne göre düşük kurdan alıp ülkeye pazarlıyorlardı şimdi nasıl getirip satacaklar merak ediyorum...ve şunu da eklemek istiyorum konumuz portakal, mandalina ,elma ,armut değil beyler ceviz den bahsediyoruz ki dünyada tüm bilim adamlarınca faydası kanıtlanmış bir meyve.Şu anda ceviz alımlarında halen dışarıya bağımlıyız

Ben Edirne/Uzunköprü'de bahçemin yakınındaki bahçelerden 500 kg cevizi İstanbul'a getirip 15 tl.den perakende olarak yarım günde hepsini sattım bir de veremediğim insanlar da oldu.
Kısacası alıcıda satıcıda bilinçli ise herkes kazanır.
ayrıca sizin yazınıza ek olarak doktorların tavsiyeleri ve bilinçlenen tüketiciler sayesinde yıllık ceviz tüketiminin çok daha fazla artacağını ve ceviz fiyatlarının azalmayacağını düşünmekteyim.eskiden klasik olarak pasta börek çöreklerde kullanılan ceviz ve bademler artık kişilerin ceplerinde atıştırmalık hatta sosyetede bir öğün yemek yerine de kullanılmaktadır.saygılar.

cemilahmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön