Suyun taze olması önemli diye düşünüyorum sevgili asln, 500 cc ve 1 ay çok fazla geldi bana. Sıcak havalarda suda istenmeyen durumlar gelişebilir, bakteri gibi.
Özellikle havaların sıcak olduğu günlerde suyu çabuk tüketiyorlar. Ben yine dış kap için pet bardak kullanıyorum , en fazla 60-70 cc filan su alıyordur.
Islaklığın hiç olmaması ideali bence. Bir dönem yurtdışından fitil satın almıştım ancak en ideali ince çoraplardan kesilen şeritler oldu.
Fitili takmadan önce muhakkak ıslatın, nemlendirin. Fitil olarak kullanacağınız malzeme tam olarak kuruduktan sonra da su ile temas ettiğinde emicilik özelliğini taşıyor olması lazım.
Fitili taktıktan sonra ilk sulamayı üstten yapıyorum. Altta biriken suyu döktüğüm de oluyor, bıraktığım da. Daha sonra su ihtiyacı olduğunda besin kabına suyu dolduruyorum. Ben de el alışkanlığı oturdu artık. Genellikle sadece nemli oluyor toprak ama arada fazla su çekilen durumlar da oluyor. Fitili besin kabının dışına alıp, biraz aşağı çekiyorum. Toprak norma duruma gelinceye kadar fitili dışarda bırakıyorum.
Bence az sayıda menekşe ile başlayıp, fitili ve toprak içerisindeki uzunluğunu deneyerek öğrenmeniz en doğru yöntem olacak.
Fitil uzunluğu ve kalınlığı saksı büyüklüğüne göre de farklılık gösterecektir. Acele etmeden az sayıda menekşe ile ,kendi koşullarınıza uyan standartlarınızı belirlemekte fayda var.
|