Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01
Fitil işleminden kaynaklanan sorun yaşamadım sevgili asln, aklın yolu birdir
İlk fitilliye geçişte önce deliklerden kalın uçlu dantel tığları ile fitili şağı çekmiştim, daha sonra ise Adana'da çuvaldız denilen uzun iğnelerle üstten fitili geçirdim. Tek sakıncası toprak içinde kalan fitilin uzunluğu ve topraktaki nemliliğin kontrolü. İlk günlerde toprağı kontrol edip, aşırı su olması durumunda alttan fitili çekmek gerekiyor. Toprak içindeki fitilin uzunluğu 1-2 cm olsa yeterli oluyor.
|
İyiki uyardınız, bende pet bardakta taaa toprağın bittiği yüzeye kadar çekecektim fitili.Dipte bırakacağımızı tahmin edemedim.
Sonra düzene girip stabil mi oluyor bu sistem?
O ıslaklık geçiyor nemlimi kalıyor?
Suyunu alt kap büyük olsa 500 ml ,kadar bir yemek kabı mesela.O su 1 ay kalsa olurmu? Tazelemek gerekmez değilmi.
Bir kaç aya işlerim çok yoğun olacak, burada hava ısınacak ,hele yazın sıcak ve yorgunluktan bebeklere yetişmem zorlaşacak.Şimdiden kendimi planmak istedim.