Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01
Ben de aynı kişiden alıyorum sevgili ngr33, toprak karışımını AVSA standartlarında hazırlıyor, endişeniz olmasın. Bazen üzerine perliti ben ekliyorum, ya da istediğim oranlarda hazırlamasını rica ediyorum
Eşit oranda hazırlanmış toprak karışımına fitil uyguladığınızda toprağın nemini kontrol etmelisiniz. Nemli değil de ıslaksa yani parmağınızla toprağa dokunduğunuzda serinlik yerine ıslaklık hissediyorsanız, fitilin toprak içinde kalan bölümünü alttan çekerek kısaltabilirsiniz. Böylece fitilden daha az su emilmesini sağlayarak aşırı neme bağlı kök çürümesinin önüne geçmiş olursunuz.
|
Sevgili Maki,
Yaz yaklaşırken fitilli sulamaya geçmem gerekecek.Çalışıyor olacağım, malum yazlık kasabada yaşıyoruz.Ve zamanım olmayacak hepsini boşaltıp yeniden fitile geçmeye.
Aklımda bir çözüm oluştu.Saksı olarak bardak kullanıyorum hepsine büyüklü küçüklü.
Kolay deliniyor.
Her birini boşaltıp uğraşmadan uzun bir ince örgü şişine( çuvaldız yerine ) fitili sabitlesem ve bitki içindeyken aşağı itsem.
Altta da tam hizasında açtığım delik olsa fitili oradan çıkartıp suya kavuştursam?
Köklere değmeden saksının en kıyısından yapsam acaba aynı işi görür mü?
Saksıyı boşaltmadan en yanından 2 mm kadar bir ince cisim sokuyoruz ve aşağıdan çıkarıyoruz.
Zaten normal yapmak isteseydim saksı boşalacak kök yerinden oynayacak vss..Aynı kök rahatsızlığını yine vermiş olacağım.
Ne dersiniz, bir sakıncası olurmu?