Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi formullaone
Yazdıklarınızda haklısınız. Fiyatlar bir çok sebebe bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Örnek olarak,benim ( arkadaş çevresi geniş olan ) bir akrabam elindeki 3 ton yerli cevizi ( yalova-bilecik-şebin ) perakende olarak, hasattan sonra 15 gün içinde bitirdi. Ortalama 13 tl den sattığını biliyorum.
Yine,başka bir tanıdığım 4 ton chandler cevizi toptan olarak 12.5 tl den sattı.
Ağaçlarına hiç bakmayan birinin de,sattığı cevizlerin çoğunun geri getirildiğini biliyorum. İçleri boş ya da siyah çıktığı için.
Yıllar sonra,kaliteli cevizin kg fiyatı şimdiki gibi 10-12 tl değil de,6-8 tl bile olsa,eğer dekar başına 250-300 kg'a çıkabilirsek,yine para kazanma şansımız devam eder. Ama,dekardan 100 kg dan fazla alamazsak zaten masraflara çalışırız.
|
merhabalar
anlatmaya çalıştığım tamda buydu ama gelecekteki fiyatı tl değilde dolar yapalım. ben baştan beri toptan 4 dolar/kg
diye hesaplıyorum eğer bu rakamın üzerinde bir fiyat bulur satarsam bu bana bonus olarak gelir. fiyatı yüksek hesaplar düşük fiyata satarsam moralimi bozar.
iki üç ton civarı ürünü çevremizde pazarlamak çok zor değil, bir arkadaşım yaklaşık dört tonu iki ay içinde petrol istasyonunda 15 tl/kg den eritti. ama sizin benim gibi biraz büyük çaplı bu işi yapanların toptan fiyat üzerinden hesap yapmasında yarar var. yoksa ürünü satarken evdeki hesabı tuturamazsak üzülürüz.