View Single Post
Eski 20-01-2014, 23:44   #21
murat doğan
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-07-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI Mesajı Göster

12. alintiya cevap:
Klasik bir duvar saati dusunun, saat 8.20, saniye gostergesi 12nin uzerinde.
Iste agacin dallari boyle dizilmeli, ilk dal yelkovan, ikinci dal akrep, ucuncu dal ise saniye gostergesi.[gerideki dal ikinci veya ucuncu dal olabilir, yaliniz kesinlikle ilk dal olmamali. Dallar agacin govdesinden ayni hizada cikmamali.]
Evet dusundugun gibi yukardan bakildigi zaman, ilk 3 dalin arasindakidır acilardan soz ediliyor.
Sevgili ali üstad buradaki kurallardan dal dizilimi ile ilgili birbiriyle çelişen ifadeler var. Bu konulardan birini harun beyin yardımı ile düzelttik sanırım. Konu ön yüzden bakana doğru çıkan dal olamayacağı konusu idi. İlk dal öne bakana doğru çıkmayacak şeklinde düzeltti harun bey. İkinci çelişkide şurada, sizin dediğinizden ilk dal arkaya ve öne çıkamayacağına göre sağa veya sola çıkmalıdır, gerideki dal ikinci dalda olabilir, böyle olursa üçüncü dal sağa ve sola çıkmalı diye anlıyorum. ( harun bey bu üçüncü dalında hatta ikinci dalında öne çıkabileceğini söylüyor.) Ancak yukarıda 7 . İlk dal sağda (ya da solda), ikinci dal solda (ya da sağda), üçüncü dal arkada olmalı.* yazılmış. Bu konuyu siz üstadlar bir netleştirirmisiniz. Sanırım bu kuralları baz aldığım için hatalı bir telleme yaptım. http://www.agaclar.net/forum/baslang...alar/33562.htm bu linkdeki çalışmamı bu yönde değerlendirebilir misiniz. Hatalı yaptığım, **** daha güzel bir görsel yakalayabileceğim değerlendirmeniz olur mu. Teşekkür ediyorum.

murat doğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön