View Single Post
Eski 20-01-2014, 19:53   #72
nicholai hel
Ağaç Dostu
 
nicholai hel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-09-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 883
Sayın Sakaki, ilk günden beri aklımdaki form zaten birebir çizdiğiniz şekilde, ne eksik ne fazla.

Yukarıda bunu anlatmaya çalıştım aslında, sonra eklediğim fotoğraftaki ağacın tek gövdeli olması sanırım biraz kafa karıştırdı, o ağacın sadece öbeklerinin birbiriyle ilişkisi ve doğal görünümünü örneklemek istemiştim, gövdesini değil, bu çizimle kafamdaki şekil tam olarak görsele dökülmüş oldu. Elinize sağlık.

Birkaç seneye gerekli dal yapısını oluşturabilirim diye düşünüyorum. İnşallah bu görseldeki gibi çiçekli halini de görürüz ilerde.


Sayın badrobot, elimde kengai tarzında geliştirdiğim üç begonvil oldu şimdiden. Bence de bu ağacı o tarzda zorlamak yazık etmek olurdu.
Bu ağaç kendini güzel hissedeceği formu zaten bize gösteriyor. Macera aramaya gerek yok dediğiniz gibi. Sizin de örneklemek istediğiniz form sanıyorum tam olarak Sakaki'nin çizimindeki gibi, yanılıyor muyum?

Aslında Sn. Sakaki yukarıda ikiz gövde deyince, acaba şöyle birşey mi önermek istiyor demiştim;

oneri-begonvil double trunk.jpg


Böyle de hoş olabilir, düşünülebilir diye içimden geçiriyordum.

Aslında bu yapılardan biri oluşturulup ileride diğerine geçiş yapılabilir. Kısa zamanda ufak dokunuşlarla, hatta belki sadece tellemelerle bu görsel etkiler türetilebilir.

Ağaç ana hatlarını bir bulsun da...
Gerisi kolay...

nicholai hel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön