View Single Post
Eski 02-07-2007, 18:12   #50
MSaygin
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2006
merhaba,

Cevaplar için teşekkürler.

Benim aldığım ithal kumkatın saksısı çok çok ince, siyah, torfa benzer bir malzemeyle doluydu, ne olduğunu tam olarak bilmiyorum.

Mine Hanım, torfun besleme özelliği ile ilgili tereddütünüzden haberdarım ancak bitkilerin beslemesini, sulamasını günü gününe takip edip, damlama ile halletmeyi düşünüyorum.Düzenli olarak hem kontrollü eriyen gübrelerle, hem bizim narenciye bahçelerindeki düzende gübrelenecekler.Gartengold ya da benzer içerikteki torfların besinlerinin de uzun ömürlü olmadığını okuyorum, yani bitkiyi o besinle başbaşa bırakacak kadar değil.Yani tamamen torfda değil, bahsettiğim şekilde bir karışım düşünüyorum.

%20 perlit ya da pomza
%40 Substrate 2 torf
%30 tınlı toprak
%10 cocopeat husk chips

Narenciye ph'ı ile ilgili tereddütünüzde de haklısınız.Yalnız ben narenciyeleri Flying Dragon anaç üzerine aşılamayı düşünüyorum.Bu anaç asidik toprakları seviyor.Şu an tam değerlerini araştırıyorum PH olarak ama çok sorun olmayacaktır umarım.Kullanmayı düşündüğüm %30 toprağın PH derecesi de yüksekçe, ikisi birbirini dengeleyecektir sanırım.Doğru mu?

Cocopeat Hsuk Chips ağırlıklı karışımlarda köklenme hızlı oluyormuş, bu son durumda çimlenen narenciye tohumlarını, ilk sene torbada CHC ağırlıklı bir karışımda büyütmeyi, ikinci sene saksıya alma, gübreleme esnasında, CHC oranı az, torf, tınlı toprak ağırlıklı bir karışıma almayı planlıyorum.Aklıma yatan, en doğru sentez bu gibi görünüyor.

Yine bu noktada ikazlarınıza ve düzeltmelerinize ihtiyaç duyuyorum.

Bir de mesela tariflerde "perlit ya da pomza" deniyor, hangisine ulaşabilirseniz denilmiş, amatör üretimde fark etmez denilmiş.Birbirlerine üstünlükleri nelerdir, bana hangisini önerirsiniz.

Teşekkürler.

MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön