Evde kullandığımız içme suyumuzun değerleri ektekidir.
Bu değerleri baz alarak her litre başına 1 tatlı kaşığı sirke kattım.
Ph ölçüm malzemem yok.
Değerlerin 6.5 durumuna indiğini tahmin ettim.
Soru 1: Doğru mu yaptım?
Soru 2: Sirkeyle suyu yumuşattık bir miktar, arada gübre vereceğiz diye bir kısmını da gübre ölçüsüyle karışım yaptım.
Suyun içinde sirke var diye bir kaç damla gübremiz sirke ile tepkimeye girip gübre özelliğinden çıkarmı?
Faydalı sandığım gübre sirke var diye zararlı bir karışıma dönermi?
Çünkü gübre tarifleri hep suya katın şeklinde yazıldığından, gübre karışımları sade düz su için imal edilmiş.
Soru 3: Sirke veya limon tuzu ile yumuşatılan su bir süre sonra kararlılığını kaybediyor, biz akvaryumda kullanmıyoruz suyumuz durgun beklemede.Salınım yapan bir malzeme yok içinde.
Bu kararlılık kaybının süresi nedir? Su beklerken örneğin 1 ay oldu veya 3 ay ,sulama yaptık diyelim.Sirke ne durumda olur ,bitkiye zararı olurmu?
Kısaca ben ev yapımı 6-7 arasına indirdiğim bir suyu damacanaya koyup 3,5 ay su konusu ile uğraşmadan sadece doldurup sulama yapmak istiyorum.
Böyle litre litre doldur, beklet vss zaman alıyor.Fikirleriniz nedir?
|