@alpay_23
Senin hesap ağız sulandırıyor ama kazın ayağının öyle olduğunu sanmıyorum. Şimdi günlük 25 kg bunun bir ay toplamını çıkarırsak 750 kg yapıyor. Yani ayda bir ton mantar üretimi yapıyoruz dediğine göre. Konu komşu mantar manyağı olmadığından her ay 1 ton mantarı konu komşuya satma imkanımız olmaz. Pazarda da bu mantar kolay kolay alıcı bulmaz çünkü halk bilmediği mantardan korkuyor. Geriye kaldı süper market o da her üreciyim diyenden mantar almaz çünkü zehirlenen adam üreticiyi değil marketi bulur. Diğelim ki tarım üretim falan araya bir şeyler koyduk belge aldık market bize güvendi. Bizden 15 tlye aldığı ürünü 30 tlye falan satıyor olması gerekiyor. Türkiyede mantarın kilosunun o kadar pahalı olduğunu sanmıyorum. Ayrıca marketten diyelim ki 5 tlye bir kilo pirinç alıyoruz ne yazık ki bu pirincin üreticisi çiftçi bunu o fiyata satamıyor. Çiftiçin eline kilo başına bilmem kaç kuruş geçer.
Bu olayları size tatlı tatlı anlatıp çıkar sağlayan şahıslara dikkat edin. Lakin kazın ayağı hiç öyle düşündüğünüz gibi değil. Kilosunu 15 tlden alacak yer garantisi olsun tarım bakanlığı devreye sokularak türkiyede fakir işsiz diye bir sorun ortadan kaldırılır.
|