Konu: Kanarya
View Single Post
Eski 18-01-2014, 20:31   #85
esgül73
Ağaç Dostu

esgül73's Avatar

Giriş Tarihi: 08-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Benim gördüğüm kuşunuz kırmızı kanarya. Bilezik rengi siyah olduğuna göre 2013 yılı yavrusu. Öttüğüne göre sağlıklı bir erkek kanaryanız var. Harz roller kanaryaların ötümleri malinuadan daha hafif bir sesle öterler. Ben ona timbrado kanaryası hediye edince bir arkadaşım da bana harz roller kanarya hediye etmişti. Harz roller kanaryanın sesini tam olarak duyabilmek için size çok yakın olması gerekir. Kırmızı kanaryalar ise yüksek sesle öterler. Kuşunuz bir süre sonra daha yüksek ötmeye ve nağme sayısını azaltmaya başlayacaktır. Kuşunuzu eşe atmak istiyorsanız şimdilerde bir dişi almanız gerekmekte. Yazın dişi alırsanız muhtemelen sorunlu bir dişi alırsınız. Yavru almanız da pek mümkün olmaz. Yaz sonu kuşlar tüye girecektir çünkü. Tüy döneminde kırmızı mama vermemeniz durumunda kuşunuzun rengi sarı veya turuncumsu bir renk olacaktır. Kanaryalar gece karanlıkta ötmezler. Bulunduğu yerde ışık yakmamanızı öneririm.
Sayın Muda ,ilginiz için teşekkürler.Anlayamadığım bir nokta kırmızı kanarya iyi mi kötü mü?Kanarya almaya giderken tercihim malinuadan yanaydı.Ama pet shop sahibi roller ın daha iyi olduğunu söyledi.Rengi fotoğrafta kırmızı gibi çıkmış ama turuncu renkte.Satıcı bunu damızlık yapacağını kendine ayırdığını söyledi.Sayın Taha-b ise tüy dökümünü beraber atlatsınlar hem de bu senenin dişilerinden olsun kuş işini de öğrenin diye yaza alın demiş.Siz ise şimdi çift alın demişsiniz.Asıl öğrenmek istediğim kanaryamın cinsinin iyi olup olmadığı ?Çünkü eğer öyleyse yol yakınken önereceğiniz iyi bir cinsle değiştireyim alışmadan .150 lira verdik (sadece kanarya için)Kafes yem derken 200oldu.Az para değil.Edimişken iyi cins edinmek isterim.Çünkü çiftleştireceğim cinslerin de kaliteli olmasını istiyorum.

esgül73 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön