Sevgili Nicholai Hel,
Fotoğraflarda gördüğümüz 2-2.5 litrelik saksıya kullandığım toprak malzemelerini sıralamak isterim; saksının dibini (özellikle deliklerin olduğu kısımları) 1-2 cm.' lik zeolit çakıl ile çevreledim, diğer tarafta torf + 1 avuç kadar perlit + 1 avuç kadar lav taşı + yarım avuç kadar çam kabuğu parçalarını karıştırdım ve sevgili Carmona' mı bununla sardım.
Çok önemli bir konuda vurgu yaptınız teşekkür ederim, perlit ve diğer su tutan malzemelerin kullanımı önem arz ediyor. Ama evet sonradan ben de biraz pişman olmadım değil, perlit oranını azaltsaydım diye. Sevgili Badrobot' tan aldığım tüyolar ve sizin de belirtmeniz üzerine sonraki aşama kullanacağım toprak karışımımımda çakıl, mozaik taşı, dere kumu..
vb malzemeleri muhakkak ekleyeceğim. Şimdilik, sulamalarıma çok dikkat etmeye çalışıyorum; üst yüzey minik köklerin olduğu tabakayı kuru gördükçe birkaç fıs fıs ile nemlendiriyorum, ayrıca 3 haftada bir falan tabağına su çıkana dek suluyorum. Yarım saat sonrasında tabağa biriken suyu da boşaltıp, hatta 2-3 gün tabağını kullanmıyor (saksının köşelerine yüksek bir şeyler koyarak havada durmasını) deliklerinden içeri hava almasını sağlıyorum. Diğer taraftan toprağımın drenajı da başarılı gibi, üstten verdiğim suyun tabağa geçmesi saniyeler alıyor.
Bir yandan sizle sohbet ederken bir yandan bu ufaklıklara bakmak çok keyifli, her birinize ilgi ve alakanızdan ötürü teşekkür ediyorum tekrar tekrar. Ayrıca temenniniz tam bu platforma yakışır:
"Sağlıklı ağaçlar dilerim" ben de
