Konu: Nergis
View Single Post
Eski 18-01-2014, 14:10   #1921
pria
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi edelvays58 Mesajı Göster
Sn Pria sizden aldığım enreecher nergisler, çok güzel gelişiyorlar ve çiçek saplarını da vermeye başladılar. Dört gözle çiçeklerini bekliyorum. Sanırım Mudanya'daki iklim bu aylarda daha ılıman olduğu için çabuk geliştiler. Bir ara fotoğraflarım. Çok teşekkürler. Bu arada yeni türlerinizi de çok merak ediyorum. Sadece bir tanesinin ismini vermişsiniz :cheerfulness(neşe, güleryüzlülük demek). Resimlerine baktım, gerçekten çok güzel.
Sayın edelvays58,

Bu yıl iklim yurdun her tarafında çok anormal ve dengesiz..Yağmurlar yok..kar yok..Özellikle kar yağışının olmaması çok kötü..Çiftçiler sıkıntılı..Ben köyden döneli 1 ay falan oldu..Bu bir aylık sürede sadece 1 gün hafif bir çisenti olmuş..
Çiftçiler gerçekten çok endişeli..Barajlarda su seviyesi artacağına gittikçe azalıyor..Bizim Biga'nın Taşoluk barajında su seviyesi % 28' e inmiş..Çeltik ekicileri şimdiden korkuyor su bulamayız diye..

Tabi, böylesine ilkbahar havaları yaşanınca nergisler de erkenden gelişiyorlar..
Aslında martta açmaları gerekiyor ama, bu havalar böyle gittiği sürece erkenden açacaklar..

Yurtdışından çok çok önemsediğim 4 çeşit tarihi sayılabilecek nergislere çok özen gösteriyorum..Bu yılı evde saksılarda geçirsinler, ülkemiz iklim koşullarına uyum sorununu aşsınlar,ancak gelecek sene onları doğal ortama, Çanakkale'deki fidanlığıma aktaracağım..
Şimdilik onların ismini vermiyorum..Hele bir çiçeklerini, kokularını göreyim, ondan sonra izlenimlerimi yazacağım..
Övgü ve beğeniye ne kadar layık olacaklar şimdiden ben de bilemiyorum..Ama, kokulu ve katmerli oluşları artı bir değer..

Bendeki ''erlicheer'' türünün gönlümde kurduğu tahtı sarsacaklar mı bakalım..
''Erlicheer'lerin en sevdiğim yönü, çok harika kokmaları, vefakar, cömert olmaları..Çiçek verim yüzdesinin çok çok yüksek olmasıdır..
Selamlar..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön