Konu: Kanarya
View Single Post
Eski 18-01-2014, 00:00   #84
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi esgül73 Mesajı Göster
Geçen hafta aldığım roller cinsi 8 aylık erkek kanaryam.Bütün gece uğraştım .Bana ancak bu pozu verdi.Sayın Taha-B nin önerilerine uyup yaza kadar dişi almıyacağım yanına.Şu anda keyfi yerinde .22 derece olan kapalı balkonumda duruyor.Sabahları biz kalkınca ötmeye başlıyor.Daha tam anlayamasam da5-6 name arka arkaya yapıyor.Daha önce muhabbet kuşu beslemiştim.Kanaryanın zevki bir başkaymış.Paşa mız şu anda geceleri hiç ötmüyor.Elmayı çok seviyor.
Benim gördüğüm kuşunuz kırmızı kanarya. Bilezik rengi siyah olduğuna göre 2013 yılı yavrusu. Öttüğüne göre sağlıklı bir erkek kanaryanız var. Harz roller kanaryaların ötümleri malinuadan daha hafif bir sesle öterler. Ben ona timbrado kanaryası hediye edince bir arkadaşım da bana harz roller kanarya hediye etmişti. Harz roller kanaryanın sesini tam olarak duyabilmek için size çok yakın olması gerekir. Kırmızı kanaryalar ise yüksek sesle öterler. Kuşunuz bir süre sonra daha yüksek ötmeye ve nağme sayısını azaltmaya başlayacaktır. Kuşunuzu eşe atmak istiyorsanız şimdilerde bir dişi almanız gerekmekte. Yazın dişi alırsanız muhtemelen sorunlu bir dişi alırsınız. Yavru almanız da pek mümkün olmaz. Yaz sonu kuşlar tüye girecektir çünkü. Tüy döneminde kırmızı mama vermemeniz durumunda kuşunuzun rengi sarı veya turuncumsu bir renk olacaktır. Kanaryalar gece karanlıkta ötmezler. Bulunduğu yerde ışık yakmamanızı öneririm.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön