View Single Post
Eski 17-01-2014, 21:40   #220
loveforlife
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Sedum sieboldiyi bir arkadaşımdan tek kök olarak almıştım. Tek olduğundan mıdır nedir çok güzel ve büyük çiçek açtı. Ankara'ya gittiğim zaman da oradan bir saksı almıştım. Yaşayacağını düşünerek benim dağbağa dikmiştim. Ancak soğuk olduğu bir zaman oldu. Çiçek açamadan bütün yaprakları ölmüş. Büromda olan ise çok uzun zaman sonra çok soğuklar başlayınca dondu. Tabi saksıda bir sürü tomurcuk var. En güzel tarafları kışın ölmemeleri baharda yeniden canlanmaları. Dışarıda da olsa Bursa'da ölmeden yaşayabiliyorlar. Bizde sadece tomurcukları yaşayabiliyor. İlkbaharda toprağını değiştirebilirseniz tabi kuşlar da izin verirse çok daha güzel ve büyük çiçek açacaklar.
Sedum sieboldii soğuklara meydan okuyan güçlü bir yapıya sahip. -45 derecelere kadar yaşayabildiğini okumuştum yabancı kaynaklarda. Yaşam döngüsü bu şekilde onun. Her kışa girişte bütün dallar kuruyor, bir yandan minicik yavrucuklar oluşuyor kökte ve kurumakta olan dalların ucunda. Sonra yeniden tutunuyor o minikler yaşama... Şu sıralar neredeyse tüm dalları kurudu ama mink yavrucuklar yolda.
Name:  IMG_4898.jpg
Views: 1691
Size:  50.5 KB

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön