yeniden merhaba,
Konuyla ilgili bir yorum gelmemiş, ben devam edeyim.
Okumaya, yazışmaya devam ediyorum.Şu anda elimde 3 adet karışım var.
İlki yabancı sitelerde okuduğum, yurtdışında kabul görmüş, yaygın kullanılan bir karışım.Yukarıda da bahsetmiştim, ağaç kabuğu içeren karışım.Bu karışımda ağaç kabuğu yerine Hindistan cevizi ağaçlarından yapılan CHC'nin (Cocopeat Husk Chips) kullanılabileceğini, hatta daha doğru olduğunu öğrendim.
İlk mesajda bahsi geçen GartenGold firmasında bu ürün de var.
CHC ürününün problemi, tuzlu yapısı.Üretim esnasında yıkanmasına rağmen, kullanmadan önce kullanıcıların ayrıca yıkama işlemi yapması öneriliyor.
GartenGold firmasının ürünlerinde bu sıkıntı yokmuş.
Alıntı:
%60 cocopeat husk chips
%20 torf
%20 inşaat kumu
|
İkincisi Sn.Mine Hanım'ın verdiği karışım
Alıntı:
% 50 tınlı bahçe toprağı,
% 30 Biofarm humus
%20 Perlit veya pomza.
Karışımın her m3 üne 0.5 kg 15-15-15 kompoze gübre.
|
Bu bilgileri aldıktan sonra GartenGold'dan Fatih Bey'le yazıştım.Kendisi ürünü satmasına rağmen, Cocopeat Husk Chips ürününün benim durumum için uygun olmadığını yazdı, kendisi torf ve pomza karışımının daha uygun olacağını düşünüyor.Fidan üreticilerinin yaygın olarak kullandığı bir karışımmış.
Alıntı:
%85 Substrate 2 torf
%15 Pomza
|
Bu durumda karar vermek çok zor.Benim aklımda hepsinin bir karışımını alıp şöyle bir karışım kullanmak var ama bunu detaylı şekilde tartışıp sizin fikirlerinizi almaya ihtiyacım var, bilgim kısıtlı.
Alıntı:
%20 perlit ya da pomza
%40 Substrate 2 torf
%30 tınlı toprak
%10 cocopeat husk chips
|
Burada torf miktarını arttırıp, toprağı azaltabilirim.Fatih Bey CHC'yi uygun bulmuyor, onu çok azalttım %60'dan %10'a indi, belki hiç kullanmayabilirim.
Ne diyorsunuz?