Mangonun tadı asla kötü değildir. Türkiyeden, Mısırdan, Taylanddan ve Kübadan yetişmiş mangolar yedim hepsi de harikaydı. En iyi mango Taylandda diyebilirim. Nam doc Mai ve Tommy Atkins bana göre. Marketlerde satılanlar ham halde geldiklerinden satış süresince ya bozuluyor ya da olgunlaşmadığından yeterince tatlanmıyor. Üzerinde çürük olmayan bir mangoyu tıpkı muz sarartma gibi poşet içinde 2 tane elma ile 3-4 gün içinde olgunlaştırabilirsiniz. Fidan konusuna gelince aşısız fidan öyle saksıda falan pek başarılı olmaz 4-5 sene meyve verecek diye boşuna beklenebilir. Biz bir çok torf karışımı denememize rağmen yapraklar her zaman kavrulmaya başlıyor. % 75 sarı torf % 25 siyah torf karıştırıp çözebildik ancak. Taylanddan arkadaşımızın getirdiği aşılı fidandan İstanbulda saksıda 2. yılında meyve alındı. İlk yıl çiçek açtı ve sonra meyveyi attı.
|