Sevgili Nicholai Hel,
Hoşbuldum. Bahçedeki ağaçlarım için zamanında buralarda turluyor, bilgi avlıyordum, o zamanlardan beri üyeyim. Ama bundan sonra daha aktif bir üye olmak yönünde ilerleyeceğim
Tahmin edersiniz ki, heves dolu ve aç duygularla gördüğüm bu bonsai (ve elimdeki diğer market bonsailerine) biraz bilinçsizce atladım. Ben de gövde kalınlığına vurulup bunu seçmiştim ama, dal dizilimini göz ardı etmişim acemilikten. Tropik hava koşulları sevdiğini buradaki yazılar, siz ve sizin gibi değerli dostlar sayesinde öğrendim. Bu yüzden her gün, mümkünse sabah, iki fısfıs su ile yaprak-gövdeyi nemlendirmeyi ihmal etmiyorum. Işıktan mahrum kalmasın diye cam önüne, elbette çok soğuk olmayan ve de kalörifer..
vb ısı kaynaklarından uzak bir yere koyuyorum. Şimdilik beni üzmüyor, hatta bugün 4-5 farklı yerden yeni sürgünler verdiğini gördüm, çok mutlu oldum. Söylediğiniz gibi, tahmini Ekim-Nisan arası dönemde bu aile üyesini evde tutmam gerekecek, anlaşıldı

Pamuklu bitlere yönelik uyarınızı da aklıma çiviyle çaktım, umarım karşı karşıya gelmeyiz.
Her haftasonu tüm bonsai üyelerini karşıma alıp sağlarını sollarını yoklayıp alttan üstten gözlüyorum ne alemdeler diye

Bundan sonra "nerden budasam?" diye farklı bir gözle bakacağım kesin. Karar verip işe koyulduğumda, burdan yine paylaşımda bulunacağım.
Elimde bir
ulmus var bu arada

Geçtiğimiz yazdan beri bende. Bir sonraki başlığımda ona yönelik detayları paylaşacağım. Onda çok daha saçak hale gelmiş, iç içe girmiş bir dal yapım var, ne yapacağıma dair aklım biraz karışık..o noktada yine sizin kıymetli önerilerinizi isteyeceğim.
Desteğiniz için çok teşekkürler.