View Single Post
Eski 15-01-2014, 11:40   #22
anily
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-11-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi iocaktan Mesajı Göster
sn badrobot,
en kısa zamanda son halini yüklemeye çalışırım. Bütün bir bahar ve yaz boyunca gövdenin üst bölümünden hiçbir filizlenme olmadı. Neredeyse tamamı gövdenin alt bölümü ve kök kısmından çıktı. Şu an yapraklarını tamamen döktü. Bu haliyle hiç ağaca benzer bir görüntüsü yok. İlk aklıma gelen altlardan çıkan filizlerden birkaç tanesini üst kısıma aşı yapmak oldu, şimdilik hiçbir şey yapmadan dalların gelişmesini bekliyorum. Resimde göndermiş olduğunuz örnek mantıklı gibi gözüküyor. Küçük ve tek yapraklı bir tür olsaydı çok daha güzel olabilirdi. Ama o yaprak yapısı başlıbaşına bir problem...
Sn. iocaktan,

Adayınız gerçekten yaprakları ve gövde durumu 10 numara ağaç. Yaprakları bonsaiye çok uygun ve ağacınızı tropik bir havası var. İlk aşamada ana daldan sürgün vermemesini problem etmemenizi önereceğim çünkü her yola gidebilecek bir adayınız olduğunu düşünüyorum bu sebeple çok şanslısınız.

Gövdeden sürgün çıkmasını istiyorsanız bunun için aşağıdaki dalların budanması ve uç alımı yapılması gerekir. Uç alımı yapılırsa bile alt dalların kalan kısımlarına yatırım yapabilir ağacınız. Bu sebeple öncelikle ana dalın kuruyup kurumadığına bakmanız önemli ilk aşamada. Kurumamışsa yan dallara radikal budama önereceğim. Ancak her halukarda dikkale adayınıza baktığımda ana dalda üst gözlerin 2 tane olduğunu görüyorum (biri sürgün verimiş budanmış 1 göz patlamamış). Üste nazaran alt tarafında daha fazla göz var radikal budasanız bile yine alttan sürgün verme olasılığı çok yüksek.

Garanti sağlıklı yol olarak bu sene yan dallardan uc alımı yapıp bekleyelim. Kendini toparlaması için bir fırsat verelim. Belki bu sırada üstlerden sürgün verir.

anily Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön