Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon
İMDA MALATHION 20 EC INSEKTİSİT Bu yazıyor üzerinde. Akşam pamuklu bitleri farkedince o heyecanla forumu hiç araştırmadan acele yazmıştım. Daha sonra forumu okuyunca Mine Hanım'ın konuyla ilgili yazısını okudum. Bu sabah ağaçları inceleyince sadece 6 ağacın yeni sürgünlerinin uçlarında yerleştiklerini gördüm. Tazlikli suyla tek tek yıkadım görünürde pamuksu doku kalmadı. (Mine hanım yazısında pamuksu dokunun bitlerin ilaca karşı direncini artırdığını yazmış ve yıkmamızı tavsiye etmiş) Bu akşam gün batımında ilaçlamayı düşünüyorum fmt79. Bendeki ilaç yetersizce bana ne önerirsiniz? Köydeki ziraai ilaç bayiinden hemen alabilirim. Tüm ağaçlarıma yayılırsa diye telaşlıyım.
|
Pamuksu dokuyu temizlediyseniz Malathion fayda edebilir. Ancak pamuksu doku arttıkça malathionun etkisi düşecektir.
EC formülasyonlu insektisitler karınca mücadelesi için pek uygun değil malesef. Malathion'un toz formülasyonunu alırsanız ağaçların altlarına ve gövdelerine uygulayabilirsiniz. Bu daha iyi etki gösterir. Büyük ilaçlama aletiniz varsa Malathionun ıslanabilir toz (WP) formülasyonunu alırsanız karıncalar için çok daha etkili olur. WP formülasyonunudaki malathionu hazırlayıp ilaçlama aleti ile ağaçların altlarına, gövdelerine uygulayabilirsiniz. Etkisi 10 gün kadar sürecektir.