Herkese Merhaba.
Son aylarda "bonsai" konusuyla iyiden iyiye ilgilenmeye başladım. Forumlardaki değerli üyelerin ve hoca olarak tabir edebileceğim deneyimli bonsai üstadlarının yazılarını gün ve gün takip etmeye çalışıyorum buradan. Bir yandan da, marketlerde gördüğüm bonsai adaylarından hoşuma gidenleri (dayanamayıp) alıyorum; bu işlere ısınmak, ağaç türlerini öğrenmek, bonsai mantığını kavramak adına. 7 adet market bonsaim var şimdilik ve sırasıyla hepsini burada sergileyeceğim.
Bonsai konusunda bu ısınma turlarını tamamladığım gün, asıl heveslendiğim "kendi bonsaimi yapmak" aşamasına geçeceğim. Şimdiden aklımda (Ankara iklimine uygun) ağaç türleri belirledim bile, kafamda projelendiriyorum, fidancıları gezmeye başlamam yakındır.
Öncelikle; Aralık/2013' de edindiğim
Carmona' mı sizlerle paylaşmak isterim. 15X20 cm. genişliğinde bir saksıya dikili halde, boyu ise 20 cm.
Sırasıyla önden, arkadan, yanlardan ve son olarak yukarıdan fotoğrafları aşağıdaki gibidir (Acemiliğime verin; çok orjinal şekle sahip bir bonsai seçmediğimi sonradan farkettim).
Siz sevgili bonsai dostlarından ve özellikle deneyimli üstadlardan bu ağaçcıkıma yönelik olarak budama ve şekilendirme önerilerini almak isterim. Her sözünüz ve yorumunuz benim için kıymetlidir.
Saygı ve sevgilerle.
Fukien Tea On.jpg
Fukien Tea Arka.jpg
Fukien Tea Yan.jpg
Fukien Tea Yan 2.jpg
Fukien Tea Ust.jpg