View Single Post
Eski 11-01-2014, 13:14   #4557
chandler
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-05-2009
Şehir: Denizli
Mesajlar: 93
Şöyle de bir durum var; konuştuğunuz ithalatçıların hepsi bahçe kurmak için yer arıyor?? Bu bir çelişki değilmi...
Ceviz bahçesi kuracak olanlara söyledğimiz şey cevizin dünya piyasası değeri 3-4 dolardır, Fizibilitenizi buna göre yapın deriz. 7 Dolar a liman teslim mal satıyorlar.
İthalatımızın 75 bin ton civarında olduğu tahmin ediliyor. Birde olaya Türkiye diye bakmayınız en büyük ithalatçı Çin dir.
Ülkemizin parçalı toprak yapısı ile başka ülkeleri de kıyaslamayın bizde büyük toplu araziler çok az. Kendimizde o kadar küçük görmeyelim dekara 250-30 kg a ulaşmış bahçeler yavaş yavaş geliyor. Birde bazı bölgelerde çok ağır topraklara ceviz dikiliyor buralarda Juglans regia anacı yerine paradox kullanmak daha doğru gibi gözüküyor. Ağır toprak + Juglans regia anacı sonucunda phytoptera ile kök çürümesinden dolayı kaybolan bahçe çok. mesela bu konuda neden hiçbir hoca çalışmaz anlamıyorum...
Önemli bir konuda danışman **** farklı isimlerle dolaşan sadece ticari çıkar gözeten şahıslar var. Sadece bu sebeple ülkemize yurtdışından birçok danışman geliyor ve içlerinde işlerini çok iyi yapanlar var... Bizde Amerikalı şöyle dedi, Portekizli böyle istiyor gibi cümlelerle konuşuyoruz.

chandler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön