Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi muallimayhan
İlk hasadın hayırlı olsun sevgideğer hemşehrim: Bugün buranın pazarı idi. Gezerken uzun zamandır ilgilenmediğim yeşil soğan demetlerini gördüm. Her bir bağda 7 tane olan ve sararmış uçları pörsümüş soğan bağlarını 2,5 liraya satıyorlardı. Geçen sene nu zamanlar 50 bin bağ soğanı satamayıp çöpe döktüğümüzü hatırladım. İnsanda birazda şans olacak. Bu hafta sonu şansımı bu sene için deneyeceğim. Bir ton kadar bende dikeyim diyorum.
|
Hocam kusura bakma yine kizacan bana ama olsun
hocam gecen sene yazdiginizda 1 bag sogana 500 gr hatta daha fazla oldugunu yazmistiniz isterseniz alinti yapabilirim 50.000×0.5=25.000 kg eder benim diyen adam 1 saatte 5 kg temizler fazlasini temizleyemez en fazla 7 kg saatte oda urunu 2. kalite yapar25.000:5=5000 saat eder bir adam yemeden icmeden tuvalete gitmeden 8 saat calissa 5.000/8=625 gun eder veya 625 kisi ile 1 gunde bitire bilir.
olurya yalnislikla 1 sifir fazla atmis olabilirsiniz kizmaca yok...
isi bilmiyen bir kisi olsam veya formu ilk defa okuyan biri olsam duz mantik bagi 2.5 tl×50000=125000tl eder yarisi masraf de 62.500 tl temiz para kalir.
3parti eksem 60000×3=180000tl bu soguk gunde adamin icini isitir bu para
yazik gunahtir berkide kisi sizin burdaki yazinizi okuyup kredi cekip veya borclanip veya elindeki sermayeyi bu ise yatiracak sonuc 50bin cop olacak ...
saygilar insallah kimseyi kirmamisimdir.