View Single Post
Eski 09-01-2014, 14:54   #11
asln
Ağaç Dostu

asln's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız Mesajı Göster
Maşallah Sevgili Lalem, menekşeleriniz gerçektem muhteşem görünüyorlar allah nazardan saklasın. Ellerinize emeğinize sağlık. O zaman bende cesaretimi toplayıp değiştireyim topraklarını...
Sevgili Asln, sizin yönteminizi kullanacağım ama bizim buralarda perlit ve vermükilit olmadığında sadece bitkiler için genel kullanım toprağı kullanmak zorunda kalacağım bu konuda tavsiyeleriniz var mı?
sayın ece,
forumdan haberdar olmadan öne marketlerde satılan bu tarz toprak kullanıyordum.Aslında biz hep toprak diyoruz ama toprak kullanmıyoruz oda bir gerçek.
Bu ve buna benzer bir şey bulacaksınız muhtemelen marketlerde.
En azından fikir olsun diye ekledim, aşağıda 'perlit' yazıyor, perlitli olanı seçin .Bazısında perlitte olmuyor.
Paketin bir yerlerinde substrat yazdığını gördüm.Yani torf bile değil.Torflu petlitli olanı seçmeye çalışın.Yoksa artık bunun gibi bir şey olacak sanırım.
İkinci fotoğrafta görünen renk ışıktan kahvemsi çıkmış, esasen siyah bir malzeme.Perlit dediğimizi de taneyle sayarak koymuşlar sanki
Bu toprak ne kısalan ne uzayan bir kaç salon bitkimde kullandığım.Suyu görünce cıvık çamur değil ama şap şap ıslak bir hal alıyor.Kuruduğunda da orantısız kuruyor.
Buna havalandırma yapan geçirgen bir şey lazım.
' Zorunluluk' dediniz diye bulacağınıza yakın en alakalı malzemeyi varsayarak örnek veriyorum.Yanlış anlaşılmasın.
Aklıma köpük geliyor,paralayıp eklenebilir toplar perlit işi yapabilir.Sonrasında sakız gibi olup zararda verebilir.
Akvaryum taban malzemeleri olabilir balıkçılarda, nötr bir şey karıştırsak ağır olabilirler baskı yapabilirler preslenen toprak yine sıkıntı yaratır.
Ev yapımı bir şey düşünüyorum ama bulamadım başka.
Kapıya teslim internet alışverişini deneyin demekten başka faydam olmuyor

Eklenen Resimler

asln Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön