View Single Post
Eski 09-01-2014, 13:41   #40
bonjour40
Ağaç Dostu

bonjour40's Avatar

Giriş Tarihi: 25-08-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Bahçe sayfanız hayırlı olsun. Geçen yıllar içinde oldukça güzel hale getirmişsiniz. Hava şartları da müsait olunca emeklerinizin karşılığını alıyorsunuz.
Kırlangıç kuyruğun tırtılının bulunduğu ökse otu bana biraz farklı gibi geldi sanki. Ökse otu benim bildiğim çeşitli ağaçlar üzerinde yarı asalak olarak yaşayan bir zamanlar çok kızdığım ve gördüğüm zaman kırıp attığım bir bitki idi. Daha sonra onun kalp damarlarına iyi geldiğini, yüksek tansiyonu düşürüp düşük tansiyonu yükseltebilen, şekere ve klostrole iyi gelen, bayanların menopoz dönemi sıkıntılarını azaltan tıbbi bir bitki olduğunu öğrenince eskisi kadar kızmamaya, bu sorunlardan sıkıntısı olanlara tavsiye etmeye başladım.
Fotoğraf çekimleriniz çok güzel. Özellikle arı, kelebek, kuş gibi hareket edenleri çekmek daha zor.
Zambaklar bizim burada sizin tek fotoğrafınızda olduğu gibi genellikle kokulu mor açanlardan. Sizde sanırım sarı ve turuncu gibi olanlar da çok güzel. Onlar da kokulu mu.

Merhaba sayın Muda
Ökse otu değil, Sedef otu olacakti. Yanliş yazmışım. Düzelttim
Uyarınız için teşekkür ederim.
bir başka fotoğraf Sedef otu daha belli

Name:  1-Osmangazi-20111005-00281.jpg
Views: 1457
Size:  71.6 KB

Hatta ben zamaninda burada konu hakkında yazmiştım da

Aslinda bahçede cok farklı renklerde zambaklarimiz var. Ama simdilik sadece bunların fotoğraflarını bulabildim. Elimdekilerin hiçbiri kokulu değil maalesef.
Sizde kokulular varsa değiş tokuş yapariz

Selamlarımla

.

Düzenleyen bonjour40 : 09-01-2014 saat 14:19
bonjour40 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön