View Single Post
Eski 09-01-2014, 07:59   #16
sakdag
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Giriş Tarihi: 26-09-2011
Kağıt peçete arasında adenium tohumu çimlendirip toprağa transfer edip 6 tohumdan 4'ünde başarı sağlamıştım. Transfer sonrasında nem dengesini sağlayabilmek büyük çaba ve ilgi gerektiriyor. Kaktüs tohumlarında çok küçük oldukları için zedelemeden nasıl transfer edilir bilemiyorum, düşündürücü.

Atlas tohumlarını 2 arkadaşla daha paylaşmıştım, kendim bitki çokluğundan ilgilenemeyeceğim için ekemedim doğrusu. Aynı şekilde diğer tohumlarımı da ekemedim.

Şu an bir tek tohumdan yetiştirmeye çalıştığım Setiechinopsis mirabilis tohumlarım var, diatomite saçtığım bütün tohumlar çıktı, ama gelişimleri çok yavaş. Kaloriferin yanında bazende üzerinde duruyorlar yeterli sıcaklık alsınlar diye. Bu tohumları da bu kaktüsün çiçeğini kıl payı görmeyi kaçırdığım için ekmiştim.
Diğer tohumlarımı da bugün ekeyim bari...Belki çıkan olur. Atlasın tohum kesesi artık yumuşamaya başladığı için koparmıştım galiba.

İç mekanda açıp geçen ancak tohum oluşturan setiechinopsisin yavrucukları... Çok fazla miktardalar, görebildiklerimi işaretledim...

Name:  New_DSC04050.jpg
Views: 2540
Size:  73.2 KB

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön