Töm, napıyorsun bakalım bızdık?
Benim moralim sıfır, geçen gün de hatta kafam dağılsın diye senin sayfanı en geriden gelerek inceledim, unuttuğum nice güzel çiçeğin varmış. Aslında gerek sana gerek başka sayfalarda soracağım çiçektir, şudur budur var ama içimden gelmiyor. Neyse, bu arada ne oldu biliyor musun? Hani sana bordo horoz ibiği tohumu buldum dedim ya, koyduğum yeri bulamıyorum, yani diğer tohumlarla bir köşeye koydum zannettim, o diğerleri var ama o bordo yok, bilmiyorum karıştırdım mı diğerleriyle. Diğerleri dediğim, normal mevcut tohum torbam değil. İpek çiçeği ekmiştim, onların tohumları olunca ara ara topladım, o diğer dediğim ateş kırmızısı horoz ibiğinin tohumlarını aldım filan, bordoyu bulamıyorum. Bulsam da bulamasam da, elimdekinden artık ayırıyorum sana. Sarısını sormuştun, sarım yok ama bulursam mutlaka ondan da ayırırım.
Sana bakman için bir de bağlantı veriyorum, gördün mü bilemiyorum:
http://www.agaclar.net/forum/ariyorum/32476.htm
Bazı üyeler ellerinde farklı renkler olduğunu yazmış, belki senin de aradığın vardır içlerinde.
Sevgili yağmur, Tömürcek söğüt gübresinden önceki mesajlarında da epey bahsetmişti, o daha net yanıt verir size ama söğüdün kendisinde salisilik asit varmış, yani asprinin içindeki madde. Asprin de köklenmeyi teşvik amaçlı kullanılıyor. Söğüdün kendisi de çok çabuk köklenirmiş, dalları suya koysanız bile. Ben de forumda okudum bunları. Hatta bu yaz, yaz olmasına rağmen, birkaç söğüt dalı aldım söğüt ağaçlarından suda beklettim ve köklendi, hemen diktim. Şu an idare ediyorlar, yaşamaya devam ederler mi bilmiyorum ama tutuyor neticede. Ben son zamanlarda pek ilgilenemedim ve balkonda pet şişede kaldılar öyle gariplerim.
Tömürcekciğim, sana birkaç bağlantı veriyorum, izlersin, bazıları çok hoşuma gitti, Şirinler ve Sünger Bob'lu bile olur. Onlar kadar profesyonel malzeme kullanılmasa da sen yapabilirsin, beceriklisin sen, yaparsın boş vaktinde diye. Hepsini izle, çok güzel şeyler var:
CİHAN YEMENLİ - SU KABAĞI İŞLEMECİLİĞİ 1 - YouTube
CİHAN YEMENLİ - SU KABAĞI İŞLEMECİLİĞİ 2 - YouTube
su kabağı boyamaları - YouTube
Su kabağından oyuncak yapımı Metin GÜVEN teknolojidersi.net - YouTube
ÇAĞLANIN SU KABAĞI LAMBALARI(ÇAĞLA GOURD LAMPS) - YouTube