View Single Post
Eski 08-01-2014, 19:28   #11977
asln
Ağaç Dostu

asln's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2013
Bitki eski toprak, sulamaktan sıkışmış bir ortam, gübre tuzlarıyla mutsuz olmuştur sanıyorum.Yeni yerinde şimdi herşey taze, mis, havadar. Besinde var zaten.Çünkü toprak yeni artık.
Bu yüzden ilk sulamasını yağmur suyu ile toprağı spreyleyerek yapıyorum. Sprey hem göbek aralıklarına kaçan kuru toprakları ittirerek temizlememe yardım ediyor, hem saksıya bulaşan elimin varamadığı yerleri yıkıyor. Fıs fıs azar azar kolum ağrıyor bir kaç saksı üst üste değişim yapınca ama, değiyor doğrusu sabah onları da mutlu görünce
En son gece vaktinde olduğumuz için birde yapraklara deodorant sıkar gibi fıslıyorum.İşleri yaparken yapraklar kurumuş ve bazı yerlere toprak yapışmış oluyor.O fısladığım nemle çapakları mendille almak daha kolay oluyor.Hemde son keyif banyosu yapıyor sanırım
Sulama işim, nem kaybı olunca yine spreyle dipten devam edecek,15 gün kadar aynı yağmur suyu, 1 aya beklemiş çeşme suyu, 2 aya yakınken de ara ara gübreli yumuşak su ile devam edecek. Mayıs gibi tekrar saksı değişene kadar.
Saksıyı artık sıcak odaya alıyorum.
Sabahı bekliyor.
Bir kaç gün duraklama ve azıcık yapraklarda yumuşama olabiliyor.
Bazende hiç olmuyor.
Bu hanım geçen hafta böyle evini değiştirdi.Şimdi iyi hala.
Hatalarım varsa düzeltin lütfen.
Memnun olurum.

Eklenen Resimler

asln Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön