View Single Post
Eski 08-01-2014, 18:54   #1459
Gonci
Yeni Üye
 
Gonci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dinozor Mesajı Göster
Sayın pelin_oğuz, en alttaki eski yapraklar ömürlerini tamamladıkları için sararmış, normal bir şey, kesseniz yeterli olur.

Sayın Gonci, fotoğrafın sol tarafına doğru toprakta da aynı oluşumlar mevcut ve kimi yerlerde dallanarak ilerlemeye başlamışlar, yani sıcak ve nem dolayısıyla toprakta mantar üremiş gibi görünüyor. Eğer öyleyse sorun yaratacak bir şey değil, kökleri iyice yıkayıp bitkiyi yeni orkide toprağına aktarırsanız mekanik yolla kurtulmuş olursunuz.

Sayın shenile, eğer ki ömrünü tamamlamış çiçek saplarından bahsetmiyorsanız bir çok sebebi olabilir ama sanırım sıcak hava akımı başı çekenlerden biri. Bitki kalorifer, klima, fırın vb. yakınındaysa etkilenmiş olabilir.

Not: Sayın Gonci, sitede okumuşsunuzdur, kurtulamayacak kökleri kesip tarçın serperseniz daha iyi olabilir.
Sayın dinazor saksı değiştirmemi tavsiye etmişiniz fakat orkidemin üzerinde şu an çiçekler var zararlı olmazmı toprak değişimi. Bunlardan başka türlü kurtulamazmıyız

Gonci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön