Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fatitoo
Çok teşekkürler, bu yaprakları dikeli tam 2 ay oldu. inşallah çabucak toparlanırlar, korkuyorum, bir şey olur diye masama, gözümün önüne aldım. Toprak karışımı çiçekçiden aldığım kendi toprağı sadece daha minik kaba yaprakları dikmiştim.
Bu arada benim de toprak değişimi yapmam gereken menekşelerim var ancak bundan 5-6 ay önce iki kök olan gelişmiş menekşemin köklerini ayırdım ayırmışken de toprağını da değiştireyim dedim. 6 aydır hiçbir gelişme göstermediler. Bu yüzden toprak değişiminden korkuyorum artık, adapte olmaları çok zor oluyor sanki...Bu konuda tavsiyeye ihtiyacım var...
|
Sevgili fatito,
Ben bir kaç yaprak aldığımda hem merak amaçlı, hemde ( farklı karışım,**** torf ) olarak farklı ortama dikip hangisinden daha iyi sonuç alırım diye birazda deneme yaparak tecrübe ediyorum.
****** hava şartlarıda önemli belki baharda olsak sonuçlar çok daha farklı olurdu.Konuya bu örnekle girip, sözü toprağa getirmek istedim,ben toprak değişiminden korkmaz oldum,tersine hoşlarına giden bir şey olursa çok daha memnun oluyorlar.

Kabı özellikle küçük tutmak önemli, ben artık hazır saksı kullanmıyorum.Birde her yanından ışık alması gerekiyor.Büyük saksıda çukurda kalınca sevmiyorlar.Toprağa gelince eğer benim gibi marketten ithal hazır paket alırsanız hiç memnun olmadılar artık kullanmıyorum.
Torfunuzda Perlit ve vermikülit mutlaka olsun varmıydı sizde?
Hiç bastırmadan sadece kaşığın içinden dökülen kadar basınçla dolduruyorum.Sonra kökü basmadan saksıya ortalayarak tutup son toprağı yanlara ekliyorum.
Gece yapıyorum 2,3 sabah sonra dirilip mutlu oluyorlar.
Sanırım siz 6 aydır beklerken o toprağında besini bitti, değişmesi gerekti.
Bunlar hocalarımızın tavsiyeleri ile deneyip tecrübe ettiğim gelişmeler.
Umarım faydası olur.