View Single Post
Eski 06-01-2014, 21:23   #675
maki01
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Çok detay açıklama yapmış sevgili menekşesibaba. Ek olarak söyleyebileceğim thripsin menekşelerin polen keseleri delerek beslenmesi, bu nedenle de çiçek taç yapraklarında polen döküntülerinin görülmesidir. Öncelikle tüm çiçek ve tomurcukların kesilerek uzaklaştırılması lazım daha sonra da Chrysamed'i kullanmanızı öneririm.

Chrysamed'in türleri hakkında bilgim yok, ben veterinerimizden konsantre olanını alıp, sulandırarak kullanmıştım.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi menekşecibaba Mesajı Göster
Sevgili blaze ash o böcekler Trips dediğimiz zararlılar.
Thrips : Tomurcuklarda ve yaprak altlarında bulunur. Küçük olup gözle görülebilir. Yaprak kıvrılmaları ve tomurcuk dökülmelerine neden olur. Yaprak altı ve üstüne, tomurcuklara püskürtme şeklinde 15–20 gün aralıklarla ilaçlama yapılmalıdır.

Doğal kontrolleri:
Böcek yiyenler

Kimyasallar Thrips kontrol etmek:
Pyola, Neem, Orthene, Avid, Diazinon, Sevin, Malathion,Methoxychlor, Maraton, böcek sabunları, Chrysamed tavsiye ediliyor.Ayrıca Safer Sabunlar ve mavi yapışkan tuzaklar vardır.
Ben Neem veya Chrysamed i tavsiye ederim.Önce Menekşeler üzerindeki tüm çiçekler ve tomurcukları kaldırın.15 gün arayla iki üç defa uygulayın çiçek ve yaprak altlarına azar miktarda püskürtün.
New Page 4

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön