View Single Post
Eski 06-01-2014, 13:36   #25
anily
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-11-2012
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 223
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tohumcu Nılgun Mesajı Göster
Arkadaslar,
Kasim- Aralik aylarinda bir cok degisik tùrden Akcaagac tohumlari,
bunlara Japon akcaagaci tùrleride dahil toplamistim.
Topladigim tohumlari yaklasik 24 saat suda baklettim.
Bu sùrecin sonunda hala suyun yùzùnde duran bos tohumlari attim.
Suyun dibine inen dolu tohumlari nemli torfala karistirip, bir posete koydum ve
buz dolabinin sebzeligine soguk katlamaya aldim.
Bir kac gùn once, tohumlari kontrol etmek icin poseti actigimda gozlerime inanamadim,
tohumlarin bazilari azda olsa koklenmeye baslamisti bile.
Oyse ben cimlenme sùrecinin 2-3 ayi bulacagini dùsùnùyordum. Tahminimden cok erken cimlenmeye basladilar.
Daha gec cimlenmelerini istiyordum cùnkù; bu tohumlari Tùrkiye'ye gotùrùp orada ekme niyetim vardi,
hatta bazi ùye arkadaslara da bu tohumlardan verecektim.
Ben bu cimlenmeye baslayan tohumlari daha ne kadar buz dolabinda muhafaza edebilirim, bilmiyorum?
Tecrùbesi olan Arkadaslar beni aydinlatirsa cok sevinirim.

Merhaba,

Bu konuda tecrübeli değilim ama aynı problemi yaşayan kişi olarak bilgimi paylaşmak isterim. Genel olarak buzdolabında fazla yaşatılamayacağı söylensede yukarıda kavanozda gördüğünüz filizlenen tohumlarım gereğinden fazla büyüdüğü ve artık kavanoza sığmadıkları için ekmek durumunda kaldım.

Yani büyümedikleri ve kökleri birbirine dolaşmadığı sürece buzdolabınızın içinde tutabildiğiniz kadar tutun. İkbaharda Türkiye'ye getirecekseniz filizlenmiş halinin uçak yolculuğunu kaldırabileceğini düşünmüyorum. Çok hassaslar.

anily Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön