View Single Post
Eski 06-01-2014, 12:44   #11957
asln
Ağaç Dostu

asln's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2013
Sevgili ece ve fatito,
İnşallah değildir, zaten hemen size danışmak için acele ettim.Gece hastalıklar kısmını okurkende, öyle kayıplarınız olmuş öyle güzel menekşelerinizi tarumar etmişki bu akarlar inanın çok üzüldüm.
Hastalıklar kısmını okudukça paranoya oldum galiba.Herhangibir değişik yerden menekşe alışverişim yok.
Ya marketten **** hocamız menekşecibabadan alıyorum.Zaten sorun o, hocanın minileri tamda yavru vermeye başladı, tertemiz pırılpırıl çeliklere sıçrayacak bir şey olmasından korkuyorum.
Marketler ile ilgili, zaten sıkıntım var.Envai çeşit bitkiyi bir köşeye atıyorlar,susuz bakımsız ölüme terk ediliyor.Kaç kere danışmaya gidip lütfen bunları sularmısınız,hastalar var bakım yaparmısınız dediğimi biliyorum.
Marketlerde dayanamayıp illaki bitki köşesine gidiyoruz.Mesela dün hiç aklımda yoktu,buralarda bu aylarda menekşe pek olmuyordu.
Bunlar kenar köşede toprağı taş olmuş, ezilmiş,yılbaşı süslerinin arasında sıkışanlardı.
Hatta chimera gördüm de almadım, yakında menekşecibabadan alacağım belki bu marketinki melez olabilir dedim.Bıraktım.
Hayvan hakları diye hep duyarlıyız.Bitki hakları diye hiç bir şey yapamıyoruz açıkçası.Düşünsenize pet shop olsa burada bakımsız perişan aç susuz hayvan var deyip şikayetçi oluruz.Ama bitkiler için yapacak pek bir şeyim yok
Bunlar az önce çektiğim iki misafirimiz son halleri.
Ben canlı hiç bir bitkiyi diri diri ölüme bırakamam.
Elim gitti gitti geri geldi atayımmı, bulaşırmı,diğer bebeklerime bir şey olurmu.?
Paranoyak oldum dememin sebebi sizlerin acı kayıpları.
Bu az önceki halleri.
Her şey iyi görünüyor.Tomurcuklar temiz.Yapraklar normal.
Fakat tek sıkıntı evdeki sağlıklı çiçek verenlerde hiç polen dökülmesi olmadı.
Yani menekşeler polen dökmüyor sanıyorum.
Bunlar neden polen döküntüsüne sahip?
Ve o antenlerin ucu kopmuş.
Bazı çiçeklerinde formu bozuk büzülmüş.
İşte bunlardan dolayı endişeliyim.
Teşekkür ederim olumlu fikirleriniz sevinç verdi.

Eklenen Resimler

asln Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön