View Single Post
Eski 06-01-2014, 10:03   #26
sar-dunya
Ağaç Dostu

sar-dunya's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2013
Uygun ortamı sağladığınız ve öldürmediğiniz sürece çıkıyor işte. Aynı anda kaç sap çıkar diyorsanız, ev şartlarında üçü elde edebildim ama henüz çiçeklenmediler. Tahminen bitki yaşlanınca birşeyler değişiyordur ama bu forumda birkaç yıllık bitkilerinin "her zamanki gibi" açan çiçeklerini paylaşanlar var.

Yanlışım varsa biri düzeltsin, yaşlanan phalaenopsisler bir sapta daha çok dal yapabiliyormuş diye okumuştum. İki yıllık ve üç bitkilik engin(!) istatistiksel verimden hareketle diyorum, benimkilerde böyle bir eğilim var....ancak yaşlanma mıdır yoksa yaprak+kök kütlesinin büyüyüp daha çok çiçek yapısını destekleyebilecek hale gelmesinden midir bilmiyorum.

Yeni bir sap için kendinizi (bitkinin keyfine göre) 3-4 ayı bulabilecek bir beklemeye hazırlayın.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi shenile Mesajı Göster
cevaplariniz icin cok tsk ederim arkadaslar kirilan yere tarcin döktüm insallah yinede uzar diyoum buda bana ders oldu.
bir soru daha sormak istiyorum bu orkideler kac tane cicek sapi cikarta biliyorlar yasadiklari sürece.
benim bu orkidemde 2 sapida kurumustu yeni sapida malum kirdim sapsiz kaldi yine.
sevgilerimle

sar-dunya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön