View Single Post
Eski 05-01-2014, 12:39   #358
ertugrula
Ağaç Dostu

ertugrula's Avatar

Giriş Tarihi: 04-10-2008
Aklıma takılan sorular...

Merhaba Sayın Levent Ali,

Sizin "Damda 12 m2 Hidroponic Sera Yapımı" uygulamanız ile ilgili tüm mesajları okudum. Harika bir çalışma yapmışsınız. Özellikle de gelişmeleri günlük olarak paylaşmanız ve fotoğraflamanız diğer meraklı/hevesliler için çok yararlı olmuş. Sizin yaptığınız deneme sırasındaki bilgisayar uygulamalarının da bundan sonra bu işi yapacak/deneyecek olanlara çok yardımcı olacağını umuyorum. Bu sırada kafamda oluşan soruları sormak istiyorum. Aslında daha çok sorum vardı fakat yazıya dökerken hepsini hatırlayamadım.

Öncelikle malzeme listesinde üç tane 110'luk, bir tane 150'lik boru kullanacağınızı yazmışsınız fakat fotoğraflarda hepsi aynı gözüküyor. Yazdıktan sonra fikir değiştirip hepsini aynı ölçüde yapmaya mı karar verdiniz?

Sistemde yaklaşık 200 lt. su bulunduğunu yazmışsınız. Sistemi ilk defa hazırladığınızda ne kadar besin eriyiği kattınız?

Tüm üretim süresince toplam ne kadar eriyik tükettiniz?

Tüm suyu ilk defa üç hafta sonra değiştirmişsiniz, daha sonra bir daha su değiştirdiniz mi?

Hasatta marulları tahlil ettirmeye çalışacağım demişsiniz. Bunu yaptırabildiniz mi?

Bir de kullandığınız eriyik marul için hazırlanmış bir eriyik miydi? Eğer öyle ise perlitte yetiştirdiğiniz diğer bitkilere de aynı eriyiği mi kullandınız yoksa onlar için farklı bir eriyik mi hazırladınız?

Mesajlarınızın bir yerinde soğukluk diye adlandırdığınız bitkiler var. Onlar nedir?

Bir mesajınızda sizin de söz ettiğiniz, suyun sık sık değiştirilmesini gerektiren, eriyiğin içinde azalan elementler konusu sanırım çok zorlu bir konu ve bu konuda yapılabilecek herhangi bir gelişme devrim niteliğinde bir gelişme olabilir.

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar. Zaman bulup cevap yazarsanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürlerimle ve gelecek çalışmalarınızı da bir an evvel görmek umuduyla iyi günler dilerim.

Saygılarımla
Ertuğrul

ertugrula Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön