View Single Post
Eski 04-01-2014, 11:05   #11940
asln
Ağaç Dostu

asln's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2013
Fatito ile aynı fikirdeyim. Bende bir gece saksı değişimi ve toprak yenilemesi yaparken tamamını yıkamıştım.İlk yaptığımda yaz sonuydu, akşam vakti yıkadım çok hoşlarına gitti.
Bir kaç aydır yıkamıyorum,havalar soğuk, yağmurlu kapalı.Üşütmek istemiyorum.Bahara doğru ayda bir yıkamak istiyorum yine.

Fakat ilk denememde düştüğüm hata oldu, sizde aynı hataya düşmeyin diye eklemek istiyorum,
Ben suyu ılık kullanmadım, göbekteki yeni filizlere de tazyikli suyu dikkat etmeden verdim.Ayrıca o göbekteki yeni filizlenen yaprakların çanak yerlerinde su birikmeleri oldu,
o günlerdeki bilgisizliğimden dolayı kurulamadım

Bu sebeple yetişkinler çok etkilenmedi fakat göbekteki yeni yetmeler bir kaç hafta boyu yamulma,yanmış gibi bozulma eğlimine girdiler.
Size tavsiyem fatito gibi kuruturken ara bucak ne kadar kıvrım varsa kalan suyu peçete ile sürtmeden sadece değdirerek almanız.Zaten peçete temas edince hemen emiyor.
Birde yıkamayı yaparken güneş batmış olsun,gece boyu iyice yapraklar kurumuş oluyor.Ben akşam saatlerinde yapıyorum,sabaha güneşi görünce kurumuş ve harika bir banyo sonrası keyif yapmış oluyorlar.
Şimdi havalar soğuk banyonuzu yaptırdıktan sonra sıcak tutun diyede evham ederek bir tavsiyede bulunmak isterim.
Güneşin etkisini kaybettiği fakat ortamında sıcak olduğu zamanlarda güneş 12 saatte yakın yoksa sprey suyla uzaktan tepeden yağmur yapıyorum.Yıkama gibi değilde, hani parfüm sıkar gibi belli belirsiz.Hoşlarına gidiyor,yapraklar daha dik ve diri oluyor.

asln Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön