Konu: Todor / Sera
View Single Post
Eski 04-01-2014, 08:42   #379
Todor
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2006
Aslında kaymakam Bey'in konuya bu kadar vakıf olması beni şaşırttı. Tarım ile yakından ilgilenen birisi. Sorduğu sorular ve yaptığı çıkarımlar, amatörden daha kapsamlı bir tarım geçmişi olduğunu düşündürttü bana.

Şimdi işin aslı şu;
Bildiğiniz üzere Yalova, İstanbul-Bursa-Kocaeli arasında bakir bir bölgeydi. Ağırlıklı geçimi tarım, en büyük pazarı da İstanbul'du. Şimdi bu çok hızlı bir şekilde değişiyor ve Yalova "gelişiyor". Otoyol ve köprü inşaatı bir çok tarım arazisini yok etti. Tersaneler zaten bir kaç senedir kivi üretimini baltalıyor. Dışarıdan çok fazla göç alıyoruz ve her yer binalarla doluyor. Köylerde durum tam aksinüfus genelde 40-100 hane arası, genç nüfus hiç yok ve eskiden 3-4 kahvehane olan köy meydanlarında şu anda bomboş ve içmek için çay yok.

Daha önceki amirlerin sanayiye verdiği ağırlık, Sn. Esengül Civelek'in Yalova'ya vali atanmasıyla azaldı. Gözlemlediğim kadarı ile Vali Hanım, köylere gerçekten bir şeyler yapmak istiyor ve yapıyorda. Kaymakam Bey'de aynı istekleri taşıyor sanıyorum. Çünkü gösterdiği heyecan, siyasi bir rantdan ziyade, buranın köy yaşamını zenginleştirmek istediğini hissettiriyor zaten. Standart mülki amir formundan da oldukça uzak renkli bir kişilik kendisi.

Bana henüz bir şey teklif edilmiş değil. Ama üç aşağı beş yukarı kestiriyorum söylenebilecekleri.

Bakalım zaman neler gösterecek.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön