View Single Post
Eski 03-01-2014, 17:17   #4545
ykaya194
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-10-2011
Şehir: istanbul-Biga
Mesajlar: 870
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi emreguven2011 Mesajı Göster
Arkadaşlar Merhaba..Öncelikle herkese iyi yıllar..

Bu sene bahçeme damlama sulama sistemi kurmak istiyorum..Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yardım beklemekteyim..Yaklaşık 9 dönümlük bir chandler bahçem var (173 Adet)..ocak 2013 te açık köklü olarak dikimini yaptım..geçen sene salma sulamayla korkarakta olsa öyle geçti..bu sene damlama sulamaya geçmek istemekteyim.

Öncelikle nerden başlamak gerekli..nasıl bir sistem önerirsiniz...? Plan ve bir foto koyuyorum..Planda fotonun nerden çekildiğinide gösterdim..Bahçemde tatlı içelebilir bir su kaynağı var..

Halka bir sistem mi yoksa başka bir sistem mi önerirsiniz..bu büyüklükte bir bahçe için ana arterler kaçlık..tali borular kaçlık olmalı..su tankı ve veya gübre tankı önerir misiniz.????

Cevap ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Saygılarımla,
Emre
Su kaynağından sola doğru bahçenin alt sınırını takip ederek ortaya kadar ve oradanda yukarıya kadar (PE veya PVC) 70 lik kelepçeli yağmurlama sulama borusu döşeyin. Fidanların hizasına gelecek şekilde her sıraya 70 lik borunun sağından ve solundan delerek 20 lik vana monte edin.Vananın çıkış ucuna deliksiz 20 lik boruları bağlayın ve döşeyin. Fidan gövdesine 50-100 cm uzak olacak şekilde boruya delik delerek basınç duyarlı vana monte edin. ( fidan diplerine 20 lik boruyu düz döşerseniz 2 adet, çember şeklinde döşerseniz 4 adet vana gerekir)

Su kaynağının debisi bahçenin tamamını bir defada sulamaya yetmez ise bir tarafının vanalarını kapayarak sağ ve sol tarafı ayrı ayrı sulayabilirsiniz.

Pompanın çıkışına filtre ve gübre tankı monte edin, gübrelemeyi oradan yapabilirsiniz.

Su deposu düşünürseniz; Bahçenin en üst kodundaki uygun yere yerden 2 mt yüksekte ve 20-30 tonluk depo yapmanızı tavsiye ederim. Sulama tesisatında fazla bir değişiklik gerekmez.

kolay gelsin.

ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön