View Single Post
Eski 02-01-2014, 13:11   #11933
sami ulus
Ağaç Dostu

sami ulus's Avatar

Giriş Tarihi: 02-01-2012
Sayın asln sizin yaşadığınız olayları geçmişte bende yaşadım aynen köklerde aşırı su ve hızla çürüme. Galiba tecrübelerle öyle hale gelmişimki artık su vermektende çürümedende korkmuyorum cünkü su verirken saksının üst kısmı nekadar kuru olsada iç özelliklede kök kısmının tam ortası aşırı sulu olabiliyor onu bir cubukla kontrol eder öyle su veririm. Peki sulu hissedersem ne yapıyorum. Birkere saksı altındaki tabakta su varsa kurutuyorum, hiçbir zaman tabagında sızma su bırakmam ikincisi Menekşecibaba nında bahsettiği şekildeki gibi toprağı karıştırır havalanmasını hatta çok azda olsa kökleri oynatarak yaparım hava alan toprak hızla kurur bitki çürümye maruz kalmaz ama bunu sadece bu durumlar için. Ayrıca sizin hemen saksı değişmenizde isabetli olmuş ben o işi geç farkettim çok çiçek kaybettim geçmişte. ****** herkesin farklı tecrübeleride olmuştur. Su konusunda uygulamam şu şekilde, toprağı **** çiçeği sulamak değil, toprağı kupkuru olmaması için nemli kalacak şekilde özellikle kök merkezinin sulu değil nemli kalacak şekilde su uygularım.Çok nadir gümbür gümbür suladığım olur ama altta su biriktirmem ve hızla topragın sudan arınmasına dikkat ederim. (Resim ekleyemiyorum ayın sekizine kadar arıza var)

sami ulus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön