Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi doğalçiflik
herkeze bol bereketli üretimler dilerim,bende yıllardır her türlü kanatlı beslerim ve doğru ırk seçimi doğru beslenme şekli çok önemli,her ırkın beslenme ve verim şekli değişir..bu konuda elimden geldikçe tecrübelerimden paylaşmak isterim isteyen olursa tabii
|
Ben Antalya iklimi hakım Isparta candır da 2 dekar bir meyve bahcesinin içinde kuracağim çift bölmeli alanda tavuk yetiştirmek istiyorum...Her tarafı ,dar gözenekli telle cevrilip içinde alttan sürmeli kümes olacak,bahce ortadan 2 ye ayrılacak.Bir tarafda tavuk yayılırken diğer taraf çeşitli bitki tohumu atılıp yesertilecek,yetiştiğinde tavuklar bu bölüme alınacak,ve çıktıkları bölüm ekilecek.
Yaz kış yeşillenme imkanı var.Otun hakından gelemedim.Ağaçlarım ,20 narenciye 20 hınnap ve 35 zeytınden ibaret.4 yaş gibi.
Irk olarak bulabılırsem Araucana veya austrlonp düşünüyorum..su problem değil.Kümes yerden yuksek tamamen kapalı olacak..gelincik belası olabılır.Aslında burada tavuklar hep ağaçlarda geceliyordu.Şu an fikirlendirme aşamasındayım.Fikri olandan faydalanabılırım..