View Single Post
Eski 01-01-2014, 17:55   #168
Çamtepe
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi swiper Mesajı Göster
sayın çamtepe
maliyeti hakkında bilgim olmadığı için sormak istedim 40-50 tonluk beton sulama havuzu yaptırmak istesem yaklaşık ne kadar tutar maliyeti.birde sizce havuzmu mantıklı su deposumu.sondajı düşündüm maliyet 10 bin tl civarı beni çok zorlar o miktar birde elektrik sorunu var tabi en yakın direk 750 mt mesafede. bu yüzden arazim meyilli tepe noktaya havuzmu yaptırsam yoksa depomu koysam 25 tonluk mavi polietilen depo fiyatı peşin 4000 tl artı kdv ve nakliyesiyle 5200 tl ye geliyor. ilerde bu depoda yetmicek. ne dersiniz bi duruma..
Açıkçası benim havuzum eskiden kalma, ben yaptırmadığım için maliyeti ile ilgili bir fikrim yok. Ancak bundan 3 sene önce 64 m2 subasman için 1500 TL ödediğim düşünülürse 2.5 m yüksekliği, 20 m2 taban alanı olan bir beton yapı için ne kadar masraf olacağı kabaca tahmin edilebilir.

Beton havuz yaptırırsanız özellikle tabanına su izolasyonu yaptırmayı unutmayın. ufaktan kaçırıyor

20 tonluk su depolarından alınıp iki tane de yan yana bağlanılabilir. Ancak bu depolardan alsanız dahi altını düzlemeniz, hatta belki de bir miktar beton attırmanız gerekebilir. Bir de su deposu üreticileri ile direkt temasa geçmenizi öneririm. Bana faydalı bazı bilgiler vermişlerdi (su deposunu metal bir kaidenin üstünde havada tutmak, renkli plastikten almak vb.), şimdi maalesef çok hatırlamıyorum, dolayısı ile siz direkt sorsanız daha iyi.

Açıkçası sulanacak yer ile depo arası çok kot farkı yoksa depo tasarımını iyi yaptırmanızda fayda var. Biz şu sıralar depo doluyken bahçenin alt ve orta kısımlarını suluyoruz ama randıman düşüklüğü olduğundan bahçenin üst kısımlarını su motorunu direkt bağlayarak suluyoruz. Daha çok mazot yakılmış oluyor ama zaman tasarrufu.

Selamlar

Ç.

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön