January King'i mumkun oldugu kadar erken ekmenizde yarar var. Hasadi 4 ayi bulabilir. Bendekiler fide halindeler ve yasadigim iklim icin cok gec kaldim. Dikip dikmemekte kararsizim.
Salyangoz benim icin pek sorun olmuyor ama genelde bakir plakalar tavsiye edilir. Eger bir sekilde bunlardan edinme imkaniniz olursa, fide etrafina yerlestirebilirsiniz sanirim.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn
Delik deşik bir şekilde yaşamaya çalışıyorlar. Ama sanırım baş bağlayamayacaklar. Hem oldukça geç kaldım hem de salyangozlarla başım belada.
Karnabahar, brokoli ve lahanaları diktiğim bahçeyi bu sene yaptım. Yabani 10-15 ağaç ile insan boyunda yabani otların olduğu bir bahçeydi. Hiç planlarımızda yokken komşu bahçeyi değerlendirme yoluyla yaptığım bir bahçe olduğu için zamanlama çok kötü denk geldi. Yanlış hatırlamıyorsam fideleri Ağustos'un başlarında falan alabildim bahçeye.
Tohumları 1 Haziranda ekmiştim. 15-20 günde fide haline geldiler fakat bahçe hazır olmadığı için bahçeye çok geç alabildim.
Elimde tohum var hala. Yeni senede kesinlikle denemek isterim tekrardan. İstanbul şartlarında ne zaman ekmek lazım acaba? Bir de tüm bu Brassica ailesine musallat olan Salyangoz için organik bir çözüm yok mudur?
|